• Categorie:
  • Alles
  • Algemeen
  • Bierdrinktips
  • Brouwtips
  • Foodpairing
  • Nieuws
  • Onze bieren

Mout schroten

Mout schroten

Schroten is het fijnmalen/walsen van je mout, waardoor je mout opengebroken wordt en het zetmeel vrij kan komen. Echter is het noodzakelijk om je mout niet té fijn te malen. Lees verder

Etiketten plakken op bierflessen

Etiketten bier

Uiteraard is je eigen gebrouwen biertje pas echt af als er een mooi etiket op zit. Hiervoor kun je het beste iets dikker papier gebruiken dan je waarschijnlijk normaal in je printer hebt liggen. Lees verder

Wort koelen met dompelkoeler

Wort koelen met dompelkoeler

Het koelen van het wort hebben wij op verschillende manieren gedaan. De eerste keer dat we gingen brouwen, maakten we slechts 5,5 liter. Dit kon allemaal in een paar pannen gebeuren.
Lees verder

Hop bewaren in de vriezer

Hop bewaren
Hop is meestal lastig om te verkrijgen in exact afgemeten hoeveelheden. Hierdoor kun je  na het brouwen van het bier behoorlijk wat hop overhouden.
Lees verder

Filteremmer maken

Filteremmer maken

Om meer volume te brouwen, hadden we een nieuw filter nodig. De zeef die we gebruikten bij het brouwen van 5,5 liter bier was uiteraard niet groot genoeg meer. Lees verder

De bittere broeder!

Mout schroten

Na het brouwen van de Aan de Maat Tripel hebben we de smaak te pakken en gaan we door het met brouwen van een nieuw bier; een Amerikaanse IPA deze keer. Lees verder