• Categorie:
  • Alles
  • Algemeen
  • Bierdrinktips
  • Brouwtips
  • Foodpairing
  • Nieuws
  • Onze bieren

Maischen

Maischen bij zelf bier brouwen

Wanneer het mout geschroot is, kun je gaan maischen. Je maakt een beslag van geschrote mout en water. Het maischen is een best wel complex proces. Lees verder

Wort koken

Wort koken wanneer je zelf bier brouwt

Wanneer je bent aangekomen bij het koken, moet je je wort gewoonweg laten koken en je hop toevoegen. Echter is er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden, wat je bier ten goede zal komen:Lees verder

Brouwspullen schoonmaken

Schoonmaken met Puro Oxi

Schoonmaken is niet het allerleukste onderdeel van het brouwen van bieren, maar wel ontzettend belangrijk. Door vuile spullen te gebruiken, kun je je bier makkelijk infecteren met bacteriën en dat kan je bier volledig verpesten.Lees verder

Welk bier heb ik nu trek in? Maak de juiste bierkeuze

Bierkeuze

Iedereen loopt er wel eens tegenaan; ik heb trek in bier, maar ik weet niet in welk bier? In Hop Magazine van Albert Heijn helpen ze je enigszins op pad bij je bierkeuze. Begin bovenaan, volg de lijntjes en voilá. Je biertype is gekozen. Erg leuk gedaan!

Mocht je geheel toevallig bij een IPA uitkomen, moet je uiteraard deze even proberen.

Zelf bier brouwen: het brouwproces

Zelf bier brouwen

Als liefhebber van bier moet je het eigenlijk wel eens geprobeerd hebben: je eigen bier brouwen!

In deze blog wordt beknopt het brouwproces uitgelegd in een negental stappen:

Lees verder

Bierglazen schoonmaken

Bierglazen schoonmaken

Er is niets zo lekker als een biertje drinken uit een fris bierglas waarin de schuimkraag lang intact blijft. Hier een paar tips om je bierglazen in goede conditie te houden:

Lees verder

Bierflesjes schoonmaken

Bierflesjes reinigen

Het is ontzettend belangrijk om je bierflesjes goed schoon te maken. In smerige flesjes kan je bier verpesten. Om aan schone flesjes te komen, bewaren wij de standaard bruine flesjes van 0,3l. Bijvoorbeeld de pilsflesjes van Hertog Jan, Amstel, etc.Lees verder