De smaak van Fruit Beer is afhankelijk van de type fruit die gebruikt wordt. Vaak is het bier droog en wijnachtig. Het is niet zo dat alle fruit bieren op lambic bieren zijn gebaseerd.
Biersoort | Lambic & sour ale |
Familie | Ale |
Begin SG | 1040 – 1072 |
Eind SG | 1008 – 1016 |
Alcoholpercentage | 4,7% – 7% |
IBU (bitterheid) | 15 – 21 |
SRM (kleur) | Niet van toepassing |
Gisttype | Ale yeast met melkzuurbacteriën |
Hoe je SG-waardes meet en gebruikt om het alcoholpercentage van bier te meten, hebben wij al eens eerder beschreven. Zie hier!
De SRM-waarde uit de tabel hierboven kun je gebruiken om in onderstaande afbeelding de kleur af te lezen. Tevens zie je dan de EBC-waarde van het bier. Een andere waarde die kleur aangeeft. Over de kleur van bier en de bijbehorende waardes hebben ook al eens een blog geschreven. Zie hier!
Biersoort