Scottish export is een bier met weinig koolzuur. Het bier is heel moutig met een gemiddelde bitterheid. Het bevat bijna geen hopsmaak en aroma’s, maar heeft wel een rokerig/geroosterd karakter.
Biersoort | Scottish ale |
Familie | Ale |
Begin SG | 1040 – 1050 |
Eind SG | 1010 – 1018 |
Alcoholpercentage | 4% – 4,9% |
IBU (bitterheid) | 15 – 36 |
SRM (kleur) | 10 – 19 |
Gisttype | Ale yeast |
Hoe je SG-waardes meet en gebruikt om het alcoholpercentage van bier te meten, hebben wij al eens eerder beschreven. Zie hier!
De SRM-waarde uit de tabel hierboven kun je gebruiken om in onderstaande afbeelding de kleur af te lezen. Tevens zie je dan de EBC-waarde van het bier. Een andere waarde die kleur aangeeft. Over de kleur van bier en de bijbehorende waardes hebben ook al eens een blog geschreven. Zie hier!
Biersoort