De brouwers van ‘t Maatje zijn liefhebbers en delen al sinds jaren een vriendschap.

Maak kennis met de maatjes.

GarikaiOp mijn 16e dronk ik mijn eerste speciaalbier en sindsdien is het hek van de dam. Door de jaren heen is deze passie steeds groter geworden en daardoor heb ik over de hele wereld menig brouwerij bezocht. De passie is zelfs zo groot geworden dat ik mijn collega’s een cursus heb gegeven over bier. Gelukkig haalden ze mooie cijfers op hun tentamen. Jarenlang had ik het idee dat ik zelf ook eens bier moest gaan brouwen en toen ik net dertig was hebben we met een groep vrienden besloten dit ook te gaan doen. Brouwerij ‘t Maatje was geboren. Daarnaast heb ik een passie voor online marketing en analytics. Dit zet ik graag in om onze online kanalen en die van onze partners goed vindbaar te maken.

PatrickNormaal gesproken worden dingen overgegeven van vader naar zoon, maar ik heb de liefde voor speciaalbier aan mijn vader over weten te brengen. Het is allemaal ooit begonnen in een lokaal café, waar we iedere maand met een stel vrienden bijeenkwamen om biertjes te proeven. Toen Garikai opperde om zelf eens een speciaalbiertje te gaan brouwen, hoefde ik ook geen twee keer na te denken en enkele weken later was ons eerste amateurbrouwsel een feit. Daaruit volgde al snel het bedenken van een naam en logo voor onze microbrouwerij en het dromen over het brouwen van meer verschillende bieren.

DennisAls bierliefhebber mag ik graag van een mooi biertje genieten. Dat er zoveel speciale, gekke, lekkere en bijzondere bieren bestaan heb ik jaren geleden ontdekt toen ik vaak naar proefavonden ging in de lokale kroeg. Sindsdien is mijn interesse in bier alleen maar groter geworden (net als de lijst van gedronken bieren). Deze liefhebberij is een tijdje geleden uitgelopen op een nieuwe hobby: het brouwen. Thuis in het klein begonnnen en inmiddels hebben we de smaak te pakken!

Net als bij de meeste anderen begon mijn bierdrinkende leven met pils, in grote hoeveelheden. Destijds beviel dat prima, maar in de loop van de jaren is het pils zo goed als volledig ingewisseld voor verschillende types speciaalbier. Wat begon met het af en toe drinken van een IPA of Milk Stout, veranderde langzaamaan in een hobby; steeds weer nieuwe, bijzondere en vooral lekkere bieren ontdekken. Voor iedere gelegenheid is er wel een passend bier, dus de hobby kan vaak worden uitgeoefend. Inmiddels weten mijn brouwmaatjes en ik wat we lekker vinden, dus is het tijd voor de volgende stap: zelf brouwen!

Maar de maatjes zijn natuurlijk nergens zonder de maatjes.

Maak kennis met de maatjes van de maatjes.

Van bier brouwen heb ik weinig verstand. Van bier drinken des te meer. Daarom was ik direct enthousiast van het idee van mijn broer (Garikai) en de andere Maatjes om een eigen brouwerij te beginnen. Bij het brouwproces van de bieren ben ik dan ook niet betrokken, maar ik ben er trots op mezelf vormgever van ‘t Maatje te mogen noemen. Qua biersmaak ben ik breed georiënteerd, maar IPA’s, Porters en Stouts zijn mijn favorieten. Ik vertrouw erop dat ‘t Maatje in de toekomst nog vele van dit soort fantastische bieren zal brouwen!

Maatje SanderVanaf het moment dat mijn maatjes besloten hun hobby uit de hand te laten lopen, ben ik betrokken als financieel klankbord. Daarnaast worden gelukkig ook mijn proefcapaciteiten op waarde geschat, en mag ik zitting nemen in de kwaliteitscommissie. Omdat de vier maatjes van hun brouwactiviteiten niet hoeven te leven, kan iedere verdiende euro weer geïnvesteerd worden in nieuwe recepten en ideeën. Ik kan daarom niet wachten op al het lekkers dat nog gaat komen!