• Categorie:
  • Alles
  • Algemeen
  • Bierdrinktips
  • Brouwtips
  • Foodpairing
  • Nieuws
  • Onze bieren

Barrel aged bier

barrel-aged-beer

Het is een echte hype tegenwoordig: bier dat op houten vaten gerijpt is. Het is interessant om je bier barrel aged te kunnen noemen. Wij leggen uit wat dit is en hoe het werkt.

Lees verder

Bier in balans; wat betekent dat?

Bier in balans

De gemiddelde beergeek hoor je ‘t wel eens zeggen: “Dit bier is mooi in balans.” of juist “Dit bier is volledig uit balans.”. Klinkt allemaal erg interessant, maar wat wordt daar nou eigenlijk mee bedoeld?Lees verder

Bier over datum

bier over datum

Vrijwel altijd staat er een houdbaarheidsdatum op de verpakking van bier. Kan bier over datum raken? En wat gebeurt er met je als je het toch drinkt, ook al heeft het de houdbaarheidsdatum gepasseerd?Lees verder

Oxidatie van bier

oxidatie van bier

(Thuis)brouwers hebben er vast wel eens over gehoord; oxidatie van bier. Wat is dit nou precies, waar merk je het aan en vooral ook; hoe kun je dit voorkomen?Lees verder

Kleur bierflesjes

kleur bierflesjes width=

Je ziet verschillende kleuren bierflesjes voorbij komen. Vooral bruine, groene en doorzichtige flesjes zijn populair. Maakt de kleur uit en welke kleur bierflesjes kun je als hobbybrouwer het beste gebruiken?Lees verder

Opschalen van recept bij bier brouwen

recept opschalen bier brouwen

Foto: brouwdag Noord-Hollandse Bierbrouwerij

Vaak brouwen thuisbrouwers in kleine hoeveelheden; bijvoorbeeld een liter of 20. Echter kan het voorkomen dat je op grotere schaal wilt gaan brouwen. Als je bijvoorbeeld wilt gaan huurbrouwen bij een brouwerij in de buurt. Hoe schaal je je recept op?Lees verder