Wat betekent bier degusteren?
Een term die in de bierscene vaak gebruikt wordt is degusteren van bier. Maar wat houdt dit nou precies in?
Een term die in de bierscene vaak gebruikt wordt is degusteren van bier. Maar wat houdt dit nou precies in?
Tijdens het maischen wordt suiker uit het graan gehaald. Er is echter een aantal redenen waarom je alsnog suiker zou kunnen toevoegen aan je bier tijdens het brouwproces. Wij benoemen een paar redenen.
Veelal zien we beginnende bierdrinkers en -brouwers zich afvragen wat het residu op de bodem van het bierflesje is. En of dit wel hoort. We leggen graag even uit wat dit is.
Deze overheerlijke risotto is weer eens iets anders dan die met wijn. Lekker smeuïg en een karakteristieke smaak door het gebruik van een donker bier.
Het is een echte hype tegenwoordig: bier dat op houten vaten gerijpt is. Het is interessant om je bier barrel aged te kunnen noemen. Wij leggen uit wat dit is en hoe het werkt.
De gemiddelde beergeek hoor je ‘t wel eens zeggen: “Dit bier is mooi in balans.” of juist “Dit bier is volledig uit balans.”. Klinkt allemaal erg interessant, maar wat wordt daar nou eigenlijk mee bedoeld?READ MORE
Vrijwel altijd staat er een houdbaarheidsdatum op de verpakking van bier. Kan bier over datum raken? En wat gebeurt er met je als je het toch drinkt, ook al heeft het de houdbaarheidsdatum gepasseerd?READ MORE
(Thuis)brouwers hebben er vast wel eens over gehoord; oxidatie van bier. Wat is dit nou precies, waar merk je het aan en vooral ook; hoe kun je dit voorkomen?READ MORE
Je ziet verschillende kleuren bierflesjes voorbij komen. Vooral bruine, groene en doorzichtige flesjes zijn populair. Maakt de kleur uit en welke kleur bierflesjes kun je als hobbybrouwer het beste gebruiken?READ MORE
Vaak brouwen thuisbrouwers in kleine hoeveelheden; bijvoorbeeld een liter of 20. Echter kan het voorkomen dat je op grotere schaal wilt gaan brouwen. Als je bijvoorbeeld wilt gaan huurbrouwen bij een brouwerij in de buurt. Hoe schaal je je recept op?READ MORE