• Categorie:
  • Alles
  • Algemeen
  • Bierdrinktips
  • Brouwtips
  • Foodpairing
  • Nieuws
  • Onze bieren

Wat is diacetyl?

diacetyl

Wanneer je bier brouwt, zorgt de vergisting voor allerlei gewenste dan wel ongewenste bijsmaken. Diacetyl is dat laatste.Lees verder

Doe de grote bierquiz!

bierquiz

Denk jij veel van bier te weten? Weet je exact hoe bier gebrouwen wordt? Welke stappen er gezet worden in het brouwproces? Wij dagen jou uit om de bierquiz te doen! Lees verder

Experimenteren: een batch opdelen tijdens het koken

experimenteren batch opdelen

Elke thuisbrouwer zou op een gegeven moment moeten gaan experimenteren. Zo liepen wij er ooit tegenaan hoe je een batch van zo’n 25 liter opdeelt in meerdere kleine batches, wanneer je verschillende ingrediënten wilt toevoegen tijdens de kook. Wij bedachten de volgende oplossing.Lees verder

Stout en porter

stout en porter

De stijlen porter en stout worden nog wel eens door elkaar gehaald. Niet vreemd, want er is flinke overlap tussen deze twee donkere bieren.

Lees verder

Het Reinheitsgebot

Reinheitsgebot

Ongetwijfeld heb je ‘m wel eens langs zien of horen komen; het Reinheitsgebot. Maar wat is dat nou precies?Lees verder

Zelf een brouwerij beginnen

Oprichting Brouwerij 't Maatje B.V.

Veel thuisbrouwers zullen er allicht eens over nadenken of er zelfs over dromen; zelf een brouwerij beginnen. Dat klinkt natuurlijk ontzettend leuk – en dat is het ook – maar wat komt er nou daadwerkelijk bij kijken? Er is een aantal stappen dat gezet moet worden en een paar zaken waar je rekening mee moet houden.Lees verder