Wat is diacetyl?
Wanneer je bier brouwt, zorgt de vergisting voor allerlei gewenste dan wel ongewenste bijsmaken. Diacetyl is dat laatste.READ MORE
Wanneer je bier brouwt, zorgt de vergisting voor allerlei gewenste dan wel ongewenste bijsmaken. Diacetyl is dat laatste.READ MORE
Denk jij veel van bier te weten? Weet je exact hoe bier gebrouwen wordt? Welke stappen er gezet worden in het brouwproces? Wij dagen jou uit om de bierquiz te doen! READ MORE
Elke thuisbrouwer zou op een gegeven moment moeten gaan experimenteren. Zo liepen wij er ooit tegenaan hoe je een batch van zo’n 25 liter opdeelt in meerdere kleine batches, wanneer je verschillende ingrediënten wilt toevoegen tijdens de kook. Wij bedachten de volgende oplossing.READ MORE
Het is leuk om te zien dat ons avontuur hier en daar wordt opgepakt in de media. Onlangs verscheen een artikel in de Kennemerland op Zondag. “Vrienden brouwen eigen biertje”. READ MORE
De stijlen porter en stout worden nog wel eens door elkaar gehaald. Niet vreemd, want er is flinke overlap tussen deze twee donkere bieren.
Ongetwijfeld heb je ‘m wel eens langs zien of horen komen; het Reinheitsgebot. Maar wat is dat nou precies?READ MORE
Heel vaak worden de twee door elkaar gehaald, maar er is wel degelijk een verschil tussen een weizen en een witbier. Maar wat zijn deze verschillen dan?READ MORE
Is het nu bock of bok? Wat zijn de verschillen en waar komt dit vandaan?
Veel thuisbrouwers zullen er allicht eens over nadenken of er zelfs over dromen; zelf een brouwerij beginnen. Dat klinkt natuurlijk ontzettend leuk – en dat is het ook – maar wat komt er nou daadwerkelijk bij kijken? Er is een aantal stappen dat gezet moet worden en een paar zaken waar je rekening mee moet houden.READ MORE
Iedere bierliefhebber moet het een keer gedaan hebben; z’n eigen bier brouwen! Zelf bier brouwen kan op verschillende manieren. Twee manieren zijn graanbrouwen en brouwen met moutextract.READ MORE