• Sort Blog:
  • All
  • Algemeen
  • Bierdrinktips
  • Brouwtips
  • Nieuws
  • Onze bieren

Vergisting komt niet op gang

Vergisting komt niet op gang

Wanneer je zelf bier brouwt is het een veel voorkomend probleem dat de vergisting niet op gang komt. Het is lastig om exact te bepalen waar dat aan ligt, maar wij helpen je graag met wat tips. Onderstaande punten, zijn dingen waar je kritisch naar kunt kijken, om moeizame vergisting te voorkomen.READ MORE

Verschillende biersoorten

biersoorten

Er is een enorme verscheidenheid aan biersoorten. Wij hebben de biersoorten die er zijn op een rijtje gezet, met hierbij een beknopte omschrijving van hun karakteristieken. Je kunt op de desbetreffende biersoort klikken om meer details te zien. We vertellen wat over de SG-waardes, de kleur en uiteraard hoe het bier smaakt.READ MORE

Bier drinken met een rietje; sneller dronken?

bier drinken met een rietje

Jaren geleden – toen we een jaar of 16 waren – was er altijd een soort mythe dat je veel sneller dronken zou zijn, wanneer je bier drinkt door een rietje. Dat soort stoerdoenerij hoeven we nu we de dertig gepasseerd zijn, gelukkig niet meer aan mee te doen. Maar het is wel interessant om te kijken of het nou inderdaad een mythe is, of dat er wel een kern van waarheid in zit. READ MORE

Vier manieren om snel je bier te koelen

koud bier

Je hebt je vrienden en vriendinnen al uitgenodigd, maar je hebt nog geen bier koud staan. Hoe krijg je op tijd je bier koud? Wij geven een viertal manieren, zodat jij je niemand teleur hoeft te stellen en gewoon koel bier kunt serveren.READ MORE

Waarom het moeilijk is na één biertje te stoppen

Stoppen na één bier

Je hebt eigenlijk niet echt zin om op pad te gaan en je hebt de volgende ochtend weer een vroege vergadering. Toch laat je je overhalen door die ene vriend, die altijd maar op pad wilt. Nou vooruit, één drankje dan. Voordat je er erg in hebt ben je 10 speciaalbier verder en word je de volgende dag met een epische kater wakker. Die belangrijke meeting die je had gaat volledig aan je voorbij. Hoe heeft het zover kunnen komen? Waarom doe ik mezelf dit aan? De neurowetenschap verklaart.

READ MORE

Bier uit de fles of van de tap?

Bier uit fles of van de tap

“Wat wilt u drinken?”. “Wat heb je van de tap?”. Menig gesprek tussen kroegpersoneel en klant begint op deze manier. Waarom willen we eigenlijk weten wat er op de tap beschikbaar is? Waarom vragen we niet direct welke bieren er op fles beschikbaar zijn? Er valt natuurlijk wel een aantal redenen te bedenken. Over het algemeen drink je thuis bieren uit de fles, dus als je in de kroeg bent is het ook wel weer lekker om van de tap te drinken. Maar toch is het interessant om eens te kijken of er een smaakverschil tussen zit; de fles en de tap.

READ MORE

De jodiumtest voor bier

jodiumtest bier

Wanneer je bier aan het brouwen bent en je vraagt je af of je lang genoeg gemaischt hebt, dan kun je een jodiumtest uitvoeren. Met de jodiumtest kun je nagaan of al het zetmeel is omgezet in suikers. Deze test is heel simpel en je hebt er weinig voor nodig:READ MORE

Een te laag begin SG bij bier brouwen

begin sg te laag

Wanneer je zelf bier gaat brouwen en je meet je SG-waardes met een hydrometer, dan is het een veelvoorkomend fenomeen dat je begin SG te laag is. En met te laag bedoelen we lager dan in je recept beoogd wordt. Wij geven een paar tips om hier wat aan te doen:READ MORE