• Categorie:
  • Alles
  • Algemeen
  • Bierdrinktips
  • Brouwtips
  • Foodpairing
  • Nieuws
  • Onze bieren

Aroma van bier

aroma van bier

Wanneer je je enigszins verdiept in het drinken van speciaalbier, kom je ongetwijfeld het aroma van bier tegen. Maar wat is dit nou precies?Lees verder

Bier brouwen met rijst

bier brouwen met rijst

Wanneer je bier gaat brouwen heb je een aantal ingrediënten nodig; water, graan, hop en gist. Echter kun je ook allerlei andere ingrediënten toevoegen. Zo is het ook mogelijk om bier te brouwen met rijst. Velen zien dit als een ongewenste toevoeging, echter kan het bier wel een droge, heldere smaak meegeven.Lees verder

Lageren met of zonder waterslot?

Lageren met of zonder waterslot?

Veel thuisbrouwers lageren hun bier. Je hevelt het bier over naar een ander gistvat of een mandfles, zodat het oude gist eruit is. Dit kan de smaak van het bier ten goede komen, omdat de dode gist geen invloed meer kan uitoefenen op de smaak. Maar moet je nog een waterslot gebruiken tijdens het lageren?Lees verder

Water in waterslot is verkleurd

water in waterslot is verkleurd

Veel thuisbrouwers maken gebruiken van een waterslot tijdens het vergisten. Je vult het slot voor de helft met water en stopt ‘m in het gaatje bovenin de deksel. Het kan echter voorkomen dat het water in je waterslot verkleurt. Waardoor kan dit komen en is dit ernstig?Lees verder

De beste boeken over bier en eten

Beste boeken over bier en eten

Bier brouwen is leuk, maar de brouwer mag nooit vergeten ook van het bier te genieten. Dat kan niet alleen door het drinken van een goudgele rakker, maar ook door ermee te koken. Het leven wordt niet veel beter dan wanneer je een lekker gerecht voor je neus hebt staan met een bijpassend glas bier ernaast. Deze boeken helpen je hierbij:Lees verder

Beerpairing; bier bij het eten

beerpairing bier bij het eten

Bij het serveren van een uitgebreide maaltijd denken veel mensen automatisch dat dit samengaat met het serveren van een bijpassend wijntje. Maar gezien de grote verscheidenheid aan bieren die er op de markt is, is dat tegenwoordig een heel goed alternatief.Lees verder

Citroen in bier

Citroen in bier

Het is best wel gebruikelijk om een citroentje of een limoentje in je bier te doen, om zodoende een extra friszure smaak aan je bier toe te voegen tijdens het drinken. Maar waarom is dit eigenlijk? En is dit wel bevorderlijk voor je bier?

Lees verder

Bier en chocola

bier en chocola

Als je aan een lekker speciaalbiertje zit, hoort daar natuurlijk ook een hapje bij. Foodpairing met bier is ontzettend populair. Je kunt de mooiste gerechten laten samengaan met de meest heerlijke bieren. Echter… je kunt het soms ook gewoon heel simpel houden. Neem eens een stuk(je) chocola bij je bier!Lees verder

Hoe wordt bier gemaakt?

Hoe wordt bier gemaakt

Heel veel mensen houden – net als wij – van bier. Maar heel veel mensen vragen zich wel af hoe bier nou eigenlijk gemaakt wordt. Wij leggen het beknopt uit en verwijzen ook naar uitgebreidere blogs die wij eerder hebben geschreven.Lees verder