Bier en chocola

bier en chocola

Als je aan een lekker speciaalbiertje zit, hoort daar natuurlijk ook een hapje bij. Foodpairing met bier is ontzettend populair. Je kunt de mooiste gerechten laten samengaan met de meest heerlijke bieren. Echter… je kunt het soms ook gewoon heel simpel houden. Neem eens een stuk(je) chocola bij je bier!

Bier en chocola

Vooral pure chocola en romige stouts gaan heel goed samen. Door het gebruik van donkere geroosterde moutsoorten, bevat een stout vaak al koffie- en chocoladeachtige smaken. Door chocola bij je bier te nemen, worden deze smaken mooi versterkt. Sowieso gaat chocola goed samen met wat de wat meer donkere, zware bieren.

Genieten!

Neem een klein stukje chocola en zet daar niet meteen als een wildebeest je tanden in. Leg het even rustig in je mond en laat het smelten op de tong. De smaak komt dan mooi vrij in de mond. Neem vervolgens een slok van je bier en geniet! Experimenteer er vooral op los met verschillende soorten chocola en verschillende soorten bier. Net zo lang tot je de ideale combinatie te pakken hebt.