‘t Maatje is ontstaan uit vriendschap.

De bieren zijn oprecht, met een knipoog en soms recht voor z’n raap.

Bedoeld om de kameraadschap te vieren.

Proost op jouw maatjes!

Brouwerij ‘t Maatje bestaat uit vier brouwers uit Heemskerk, opgericht in februari 2017 door Patrick, Jasper, Dennis en Garikai. In 2005 kwamen we voor het eerst in aanraking met speciaalbieren en we waren meteen verkocht. Jarenlang is gesproken over het feit dat we zelf eens een speciaalbier moesten gaan brouwen en zo rond onze dertigste verjaardag werd uiteindelijk besloten dat dit ook wel het moment was om daad bij het woord te voegen. Zo is begin 2017 ons eerste bier; de Aan de Maat – Tripel geboren en augustus 2018 ons eerste officiële bier; de Primaat – Dry Hopped IPA.

Doel van ‘t Maatje is om op ambachtelijke wijze  zo lekker mogelijk bier te brouwen. We experimenteren veel met verschillende soorten ingrediënten, waardoor de meest verrassende bieren kunnen ontstaan. Onze inspiratie halen we uit het bezoeken van brouwerijen, bierfestivals en natuurlijk door gewoon ontzettend veel te proeven.

De nog jonge historie van Brouwerij ‘t Maatje kent uiteraard al wel een aantal mooie mijlpalen. Dat er aan onderstaande lijst nog maar vele fantastische momenten toegevoegd mogen worden!