De beste boeken over bier en eten

Beste boeken over bier en eten

Bier brouwen is leuk, maar de brouwer mag nooit vergeten ook van het bier te genieten. Dat kan niet alleen door het drinken van een goudgele rakker, maar ook door ermee te koken. Het leven wordt niet veel beter dan wanneer je een lekker gerecht voor je neus hebt staan met een bijpassend glas bier ernaast. Deze boeken helpen je hierbij:

Bier in de Keuken – Melissa Cole

Wat het groene boekje is voor spelling, is dit gele boek voor koken met bier: een absolute autoriteit. Het staat vol met heerlijke recepten, duidelijke uitleg en prachtige foto’s. Van stoofpotjes tot chocoladetoetjes, van appelkruimeltaart tot pasta met krab en garnalen, van kebab tot asperges met luchtige hollandaisesaus. En daarbij besteed ze extra veel aandacht aan recepten met Nederlandse en Belgische bieren. Echt een aanrader om bij te watertanden.

Prijs: 24,99 euro
Jaar van uitgifte: 2019
Aantal pagina’s: 224
Hardcover

Bapas – Karl van Malderen

Sommige simpele uitvindingen zijn ronduit geniaal, en wat dat betreft scoort Bapas hoog: de combinatie van bier en tapas kán gewoon niet misgaan! Schrijver Karl van Malderen is in België al jaren bezig culinaire degustatie-avonden en vernieuwende beer-pairing methodes. In zijn boek weet hij enerzijds de zintuigen te prikkelen met heerlijke gerechtjes en bieren, en anderzijds komt ook de theorie aan bod. Lees dit boek als je alles wilt weten over de bierbalans, het bierpairingwiel en de bapaswijzer.

Prijs: 24,99 euro
Jaar van uitgifte: 2015
Aantal pagina’s: 192
Hardcover

Barbecue & Bier – Guido Schmelich

Duitsers maken geen grapjes, dus zelfs als het over grillen en bier gaat, nemen ze dat uiterst serieus. Dat blijkt wel uit dit prachtige boek van Guido Schmelich. Hij is naast kok ook food-fotograaf en dat zie je: de vormgeving is prachtig. Dat doet gelukkig niets af aan de inhoud. De gerechten zijn simpel (Guido schreef ook het boek ‘Einfach gut kochen’, dus dat is zijn stijl), en vaak bereid op de barbecue. Bij alle 70 gerechten wordt een bieradvies gegeven. Grillen maar!

Prijs: 16,99 euro
Jaar van uitgifte: 2019
Aantal pagina’s: 176
Hardcover