Het Schwarzbier heeft een aroma en smaak van geroosterde mouten. Het bier kent weinig hoparoma’s. De bitterheid die in het bier zit, wordt vooral gehaald uit de gebruikte moutsoorten.
Biersoort | European lager |
Familie | Lager |
Begin SG | 1044 – 1052 |
Eind SG | 1012 – 1016 |
Alcoholpercentage | 3,8% – 5% |
IBU (bitterheid) | 22 – 30 |
SRM (kleur) | 25 – 40+ |
Gisttype | Lager yeast |
Hoe je SG-waardes meet en gebruikt om het alcoholpercentage van bier te meten, hebben wij al eens eerder beschreven. Zie hier!
De SRM-waarde uit de tabel hierboven kun je gebruiken om in onderstaande afbeelding de kleur af te lezen. Tevens zie je dan de EBC-waarde van het bier. Een andere waarde die kleur aangeeft. Over de kleur van bier en de bijbehorende waardes hebben ook al eens een blog geschreven. Zie hier!
Biersoort