Perfect bier tappen
Thuisbrouwers vullen hun bier steeds vaker af op fusten, zodat ze aan vrienden en familie een versgetapte “homebrew” kunnen presenteren. Maar ben je nog niet echt een tapexpert? Dan geven wij vier tips, zodat je dat binnen no-time wel bent. Dan kun jij het perfecte bier tappen.
1. Schone glazen
Zorg voor schone bierglazen. Zorg dat ze schoon, vetvrij en helemaal uitgelekt zijn. Al ben je nog zo’n goede biertapper, in smerige glazen, worden zelfs de beste bieren verpest.
2. Bier tappen
Duw het bierglas voorzichtig schuin tegen de bierkraan aan. Doe de kraan in één keer helemaal open en laat het bierglas vollopen. Zodra het glas vol begint te raken, houd je het glas rechtop en doe je de bierkraan weer in één keer dicht.
3. Afschuimen
Zet het bier neer – niet onder de kraan, zodat de laatste druppels je schuimkraag niet verpesten – en veeg direct het overtollige, opkomende schuim met een vochtige afschuimer weg.
4. Serveer het uit…
… en geniet.