De oatmeal stout heeft het aroma van mild geroosterde granen. Het bier heeft weinig hoparoma’s. De smaak van dit bier is zoetig met de complexiteit van de geroosterde granen. Het kent een heel klein beetje fruitigheid.
Biersoort | Stout |
Familie | Ale |
Begin SG | 1035 – 1060 |
Eind SG | 1008 – 1021 |
Alcoholpercentage | 3,3% – 6,1% |
IBU (bitterheid) | 20 – 50 |
SRM (kleur) | 40+ |
Gisttype | Ale yeast |
Hoe je SG-waardes meet en gebruikt om het alcoholpercentage van bier te meten, hebben wij al eens eerder beschreven. Zie hier!
De SRM-waarde uit de tabel hierboven kun je gebruiken om in onderstaande afbeelding de kleur af te lezen. Tevens zie je dan de EBC-waarde van het bier. Een andere waarde die kleur aangeeft. Over de kleur van bier en de bijbehorende waardes hebben ook al eens een blog geschreven. Zie hier!
Biersoort