Bierflesjes schoonmaken

Bierflesjes reinigen

Het is ontzettend belangrijk om je bierflesjes goed schoon te maken. In smerige flesjes kan je bier verpesten. Om aan schone flesjes te komen, bewaren wij de standaard bruine flesjes van 0,3l. Bijvoorbeeld de pilsflesjes van Hertog Jan, Amstel, etc.

Na het drinken van een biertje spoelen we de flesjes vrijwel meteen om met warm water en laten we deze op de kop drogen. Dit kan in kratten, pannen, maar je hebt ook een standaard om flesjes op te drogen. Voor een euro of 15 heb je al een standaard, waar 80 flesjes op kunnen drogen.

Wanneer we gaan bottelen maken we de flesjes nog één keer goed schoon. Hiervoor gebruiken we het middel Puro Oxi, wat uitstekend dient om te reinigen. We maken een grote bak met warm water, paar lepels Puro Oxi erin, en dan boenen met een flessenborstel. Wederom de flesjes ondersteboven laten drogen en ze zijn klaar voor het bottelen.

Als je deze flesjes gebruikt, moet je uiteraard wel kroonkurken hebben en een apparaat om ze mee te bevestigen. Heb je deze niet, kun je ook beugelflesjes gebruiken. Denk aan de Grolsch-beugels.