Bier na het sporten

Bier na het sporten

Bier na het sporten! Er zijn ontzettend veel mensen die zich na hun workout belonen met een lekker koud biertje. De douchebiertjes na de voetbalwedstrijd, een goudgele rakker met je tegenstander na een tenniswedstrijd, thé dansants op de hockeyclub, wie kent het niet?

Voor de gezondheid is dat natuurlijk niet ideaal. Alcohol remt het herstelproces van het lichaam drastisch. Echter… alcoholvrij bier schijnt een ontzettend goede en gezonde dorstlesser te zijn. Vooral alcoholvrij witbier bevat isotonen die het herstel aanzienlijk bevorderen. De Duitse Olympische ploeg in Pyeongchang kreeg naar verluid 3500 liter bier opgestuurd van Krombacher om zo optimaal te kunnen presteren. Bier is – als je de alcohol even wegdenkt – ook gewoon een gezonde drank. Het bestaat uit water, granen, hop en gist. Dit zijn allemaal natuurlijke producten en er worden aan het drankje verder geen chemische geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd.

Erdinger is hierop ingesprongen door zijn 0,0 bier in de markt te zetten als dorstlesser na het sporten. Bij Duitse hardloopevenementen wordt alcoholvrij bier uitgedeeld aan de finish.

De markt van alcoholvrij bier wordt momenteel ook groter en groter. Waar het in het verleden vaak niet te drinken was, komen er steeds meer alcoholvrije bieren op de markt die daadwerkelijk de smaak van “echt” bier hebben. Dus laat dat AA’tje een keer staan en drink een alcoholvrij biertje na het sporten. Of natuurlijk gewoon een écht biertje, je hebt ‘t immers verdiend.