Bierconsumptie in Nederland stijgt!

bierconsumptie

Dat Nederlanders van bier houden en dat craft beer in Nederland steeds meer aan een opmars bezig is, wisten we eigenlijk al. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft dit nu echter bevestigd. De bierconsumptie in Nederland is gestegen in 2017.

Bierproductie

De productie van bier nam toe met 1,5 procent, naar in totaal 2,7 miljard liter. Met een verkoopwaarde van 2,5 miljard staat Nederland op een keurige vijfde plek in het lijstje van grootste bierproducenten van de Europese Unie. Hiermee staan we onder de Duitsers, de Engelsen, de Spanjaarden en onze zuiderburen die ons in het afgelopen jaar voorbij gegaan zijn.

Export vs. Import

De export van bier daalde met ruim 2 procent, naar 1,9 miljard liter. De import steeg echter met 15 procent naar 515 miljoen liter.  We exporteren dus veel meer dan dat we importeren.

De VS is onze belangrijkste exportmarkt, op ruime afstand gevolgd door Frankrijk, Taiwan en Canada. Wij Hollanders importeren het meest uit België, gevolgd door onze oosterburen en Frankrijk.

Bierconsumptie

Als we er vanuit gaan dat de voorraden ongewijzigd zijn gebleven, is er in Nederland 150 miljoen liter bier extra geconsumeerd ten opzichte van het jaar ervoor. We hebben in het afgelopen jaar 1,3 miljard liter bier gedronken met z’n allen. Dit is exclusief alcoholvrij bier, wat ook steeds meer aan een opmars bezig is.

Het gaat dus de goede kant op! Bestel nog een lekker biertje!