Vier manieren om snel je bier te koelen

koud bier

Je hebt je vrienden en vriendinnen al uitgenodigd, maar je hebt nog geen bier koud staan. Hoe krijg je op tijd je bier koud? Wij geven een viertal manieren, zodat jij je niemand teleur hoeft te stellen en gewoon koel bier kunt serveren.

Flesjes in de vriezer

De meest eenvoudige manier om je bier koud te krijgen is door ze in de vriezer te zetten. In ongeveer een uur tijd zijn ze dan wel op temperatuur. Maar vergeet niet om ze er ook weer uit te halen. Ontplofte bierflesjes in je vriezer is erg irritant. Wil je het proces nog iets versnellen, dan kun je het bier ook wikkelen in natte doeken. Er is meer koud raakoppervlak met je flesjes, waardoor het koelproces extra wordt versneld.

Emmer met ijsblokjes

Je bier in een emmer met ijsblokjes zetten, werkt nog iets sneller dan je bier in de vriezer leggen. De ijsblokjes die de flesjes raken, weten het bier sneller te koelen dan de koude lucht uit de vriezer. Meer koud contact met je flesje betekent sneller koud bier. In ongeveer een half uur ben je wel good to go.

Onderdompelen in een emmer ijswater

Wanneer je je bierflesjes in een emmer met ijswater zet, heb je nog meer raakoppervlak dan wanneer je ijsblokjes gebruikt om je bier te koelen. Je bier zal dus nog sneller op drinktemperatuur zijn.

Onderdompelen in een emmer ijswater met zout

Dit is de absolute winnaar om je bier zo snel mogelijk koud te krijgen. Binnen tien minuten is je bier heerlijk op drinktemperatuur. Zout water bevriest bij een lagere temperatuur, dan water zonder zout. Hierdoor is het water kouder en zal je bier sneller gekoeld zijn. Door het water rondom de flesjes te roeren, blijft er steeds nieuw koud water tegen je flesjes komen, wat je koelingsproces bespoedigt.