De beste boeken over bier brouwen

boeken bier brouwen

Als je zelf bier gaat brouwen, is het zeer verstandig om je kennis op dit gebied uit te breiden. Online is er heel veel te vinden. Zo schrijven wij zoveel mogelijk blogs over het brouwen van bier. Maar het kan ook wel erg lekker zijn om in een heerlijke stoel plaats te nemen, een lekker biertje open te trekken, en een goed boek over bierbrouwen open te slaan. Er zijn heel veel boeken geschreven over bier en ook zeker over het brouwen van bier. Wij zetten een aantal boeken op een rijtje.

Verander water in Bier – Adrie Otte (onze aanrader)

verander water in bier

Met “Verander water in bier” leer je hoe je zelf thuis bier kunt brouwen. Het geeft inzichten in het brouwproces en het biedt leuke recepten. Het mooie aan dit boek is, is dat het bij de basis begint en steeds dieper ingaat op de materie. Z o is het dus interessant voor zowel de startende als de gevorderde brouwer.
Wanneer je de gevorderde hobbybrouwer vraagt welk boek je moet nemen, dan wordt dit boek van Adrie Otte vrijwel altijd meteen genoemd. Mede hierdoor een echte aanrader.

Prijs: 19,95 euro
Jaar van uitgifte: 2018
Aantal pagina’s: 351
Met illustraties
Paperback
Je kunt ‘m hier bestellen

 

Thuis Bier Brouwen – Greg Hughes

thuis bier brouwen

Dit is het boek waar wij zelf ooit mee begonnen zijn, aangezien een van ons het voor zijn verjaardag heeft gekregen. In het begin krijg je met veel plaatjes met achtergrondinformatie over de ingrediënten en het brouwproces. Vervolgens krijg je een enorm overzicht aan verschillende recepten die je kunt brouwen of kunt gebruiken als inspiratiebron. Een goed boek voor de beginnende brouwer. Ben je verder gevorderd en wil je wat meer de diepte in, dan is dit boek niet toereikend.

Prijs: 25 euro
Jaar van uitgifte: 2015
Aantal pagina’s: 224
Met illustraties
Hard cover
Je kunt ‘m hier bestellen

Zelf Bier Brouwen Doe je Zo – Matthieu Goemare en Linda Louis

zelf bier brouwen doe je zo

Na een korte inleiding over bier (geschiedenis, bierstijlen en brouwproces) komen de chemie, ingrediënten, brouwuitrusting, werkwijzen, en bierrecepten aan bod. Ook worden o.a. het bierproeven en de biertermen beschreven. Dit boek bevat een inhoudsopgave en een biertermenregister, vele kleurenfoto’s, tabellen en (reken)formules. De opbouw is logisch en overzichtelijk, de stijl enthousiast en duidelijk, ondanks de matige vertaling. De inhoud is duidelijk, to the point, praktisch en zeer verhelderend, geeft technische en veel nuttige achtergrondinformatie. Dit boek beperkt zich tot de kern van zelf bierbrouwen, en levert alle informatie en inzichten die een zelfbrouwer zich maar kan wensen. Zeer goed en gedegen standaardwerk voor de zelfbrouwer.

Prijs: 25 euro
Jaar van uitgifte: 2018
Aantal pagina’s: 192
Met illustraties
Hard cover
Je kunt ‘m hier bestellen

 

Zelf Bier Brouwen – Brian Kunath

zelf bier brouwen

Ook dit boek legt uit hoe je zelf bier kunt brouwen. Net als de meeste boeken, begint ook dit boek over hoe bier gemaakt wordt, welke ingrediënten er gebruikt worden en de benodigde apparatuur. Vervolgens gaat het boek dieper in op bierrecepten, het experimenteren met bier, het vastleggen van het brouwproces en het nauwkeurig kunnen beoordelen van je brouwsels. Ook dit boek neemt je van begin tot het eind mee in het proces van zelf bier brouwen, wat het dus geschikt maakt voor zowel de beginnende als de enigszins gevorderde brouwer.

Prijs: 15 euro
Jaar van uitgifte: 2012
Aantal pagina’s: 224
Met illustraties
Hard cover
Je kunt ‘m hier bestellen

Bier Brouwen Voor Starters – Luc Pauwels

bier brouwen voor starters

Het boek Bier Brouwen Voor Starters is – zoals de naam al doet vermoeden – een goed boek voor de startende brouwer. Ook dit boek biedt inzichten in het brouwproces van A tot Z. De kadertjes in het boek geven net wat meer achtergrondinformatie voor de brouwer die iets meer wil weten. Dit handboek voor de starter gaat wat meer in op de verschillende recepten die er zijn.

Prijs: 19,99 eur9
Jaar van uitgifte:
Aantal pagina’s:
Met illustraties
Paperback
Je kunt ‘m hier bestellen

Belgisch Bier Getest En Geproefd – Kevin Verstrepen

belgisch bier

Dit boek – it’s all in the name – richt zich op Belgische bieren. Wat dit boek bijzonder maakt, is dat het de bieren op een wetenschappelijke manier benaderd. In totaal worden 250 bieren door Professor Kevin Verstrepen en Doctor Miguel Roncoroni op de proef genomen. Doordat dit boek een wetenschappelijke benadering heeft, is het erg geschikt voor de wat meer ervaren brouwer, die ook meer te weten wil komen over het chemische proces van bier brouwen.

Prijs: 25,99 euro
Jaar van uitgifte: 2018
Aantal pagina’s: 575
Zonder illustraties
Hard cover
Je kunt ‘m hier bestellen