Schwarzbier
Schwarzbier
Het Schwarzbier heeft een aroma en smaak van geroosterde mouten. Het bier kent weinig hoparoma’s. De bitterheid die in het bier zit, wordt vooral gehaald uit de gebruikte moutsoorten.
Biersoort | European lager |
Familie | Lager |
Begin SG | 1044 – 1052 |
Eind SG | 1012 – 1016 |
Alcoholpercentage | 3,8% – 5% |
IBU (bitterheid) | 22 – 30 |
SRM (kleur) | 25 – 40+ |
Gisttype | Lager yeast |
Hoe je SG-waardes meet en gebruikt om het alcoholpercentage van bier te meten, hebben wij al eens eerder beschreven. Zie hier!
De SRM-waarde uit de tabel hierboven kun je gebruiken om in onderstaande afbeelding de kleur af te lezen. Tevens zie je dan de EBC-waarde van het bier. Een andere waarde die kleur aangeeft. Over de kleur van bier en de bijbehorende waardes hebben ook al eens een blog geschreven. Zie hier!