Brouwsoftware om zelf recepten te maken
Wanneer je het brouwen van bestaande recepten enigszins onder de knie hebt, kun je zelf recepten gaan samenstellen. Brouwsoftware is hierbij eigenlijk onmisbaar. READ MORE
Wanneer je het brouwen van bestaande recepten enigszins onder de knie hebt, kun je zelf recepten gaan samenstellen. Brouwsoftware is hierbij eigenlijk onmisbaar. READ MORE
Weet je even niet waar welke kroeg je moet gaan voor goed bier? Deze lijst met de beste biercafés van Nederland in 2017 biedt vast voldoende inspiratie. De lijst wordt jaarlijks samengesteld door Misset Horeca.
Wanneer je bent aangekomen bij het koken, moet je je wort gewoonweg laten koken en je hop toevoegen. Echter is er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden, wat je bier ten goede zal komen:READ MORE
RateBeer heeft een lijst gemaakt met de 100 beste bieren van 2017. Bij de A beginnen en het rijtje afwerken zou een mooi doel voor 2018 kunnen zijn. En een kwestie van tijd totdat Brouwerij ‘t Maatje erin staat. 😉
Schoonmaken is niet het allerleukste onderdeel van het brouwen van bieren, maar wel ontzettend belangrijk. Door vuile spullen te gebruiken, kun je je bier makkelijk infecteren met bacteriën en dat kan je bier volledig verpesten.READ MORE
Iedereen loopt er wel eens tegenaan; ik heb trek in bier, maar ik weet niet in welk bier? In Hop Magazine van Albert Heijn helpen ze je enigszins op pad bij je bierkeuze. Begin bovenaan, volg de lijntjes en voilá. Je biertype is gekozen. Erg leuk gedaan!
Mocht je geheel toevallig bij een IPA uitkomen, moet je uiteraard deze even proberen.
Als liefhebber van bier moet je het eigenlijk wel eens geprobeerd hebben: je eigen bier brouwen!
In deze blog wordt beknopt het brouwproces uitgelegd in een negental stappen:
Er is niets zo lekker als een biertje drinken uit een fris bierglas waarin de schuimkraag lang intact blijft. Hier een paar tips om je bierglazen in goede conditie te houden:
Het is ontzettend belangrijk om je bierflesjes goed schoon te maken. In smerige flesjes kan je bier verpesten. Om aan schone flesjes te komen, bewaren wij de standaard bruine flesjes van 0,3l. Bijvoorbeeld de pilsflesjes van Hertog Jan, Amstel, etc.READ MORE