Alcoholpercentage bier meten
Om het alcoholpercentage te meten maken wij gebruik van een hydrometer.
Om het alcoholpercentage te meten maken wij gebruik van een hydrometer.
Schroten is het fijnmalen/walsen van je mout, waardoor je mout opengebroken wordt en het zetmeel vrij kan komen. Echter is het noodzakelijk om je mout niet té fijn te malen. READ MORE
Uiteraard is je eigen gebrouwen biertje pas echt af als er een mooi etiket op zit. Hiervoor kun je het beste iets dikker papier gebruiken dan je waarschijnlijk normaal in je printer hebt liggen. READ MORE
Het koelen van het wort hebben wij op verschillende manieren gedaan. De eerste keer dat we gingen brouwen, maakten we slechts 5,5 liter. Dit kon allemaal in een paar pannen gebeuren.
READ MORE
Als hobbybrouwer is het lastig om bier op een gecontroleerde manier altijd op exact dezelfde wijze te brouwen. READ MORE
Op de juiste manier je bier gisten is erg belangrijk. Er zijn onder- en bovengistende bieren, die allemaal vergisten bij hun eigen temperatuur. READ MORE
Hoe kouder je bier, hoe beter? Nee, dus. De ideale drinktemperatuur van bieren verschilt heel sterk. READ MORE
Hop is meestal lastig om te verkrijgen in exact afgemeten hoeveelheden. Hierdoor kun je na het brouwen van het bier behoorlijk wat hop overhouden.
READ MORE
Om meer volume te brouwen, hadden we een nieuw filter nodig. De zeef die we gebruikten bij het brouwen van 5,5 liter bier was uiteraard niet groot genoeg meer. READ MORE
Na het brouwen van de Aan de Maat Tripel hebben we de smaak te pakken en gaan we door het met brouwen van een nieuw bier; een Amerikaanse IPA deze keer. READ MORE